Nu kan du söka vår intensivvårdsskola för barn- och undersköterskor!

2018-01-12

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Under 2018 kommer vi att inleda en utökning av vår verksamhet.

Detta är ett första steg mot att vi kommer att flytta in i den helt nya intensivvårdsavdelningen i Nya Barnsjukhuset. Då behöver vi på BIMA och BIVA ett gäng barn- och undersköterskor!

Vad kan vi erbjuda dig

Inom vår verksamhet behöver du ha en hög kompetens som barn-eller undersköterska och du inleder din karriär inom barnintensivvården med vår BIVA-skola under två månader. Under utbildningen kommer du att genomgå teoretisk såväl som praktisk utbildning, parallellt med att du introduceras i den direkt patientnära vården. Allt för att du ska känna dig så trygg som möjligt i din nya yrkesroll hos oss på BIVA.

Vi erbjuder dig en utvecklande och kreativ arbetsplats med trevliga möten mellan kollegor, barn och deras anhöriga. Vi arbetar efter en individuell utvecklingsplan med möjlighet till handledning och fortbildning. På sikt finns också chansen att söka en utbildningsbefattning på halvtid, med målet att bli specialistundersköterska inom intensivvård. Hos oss har du möjlighet att arbeta dag, natt eller blandat dag och natt. Du lägger ditt schema i tioveckorsperioder med ditt önskemål som utgångspunkt. Du ansvarar därefter för att korrigera de arbetspass som krävs, för att verksamhetens behov ska vara täckt. Till din hjälp finns vår bemanningsassistent.

Din nya arbetsplats

Hos oss möter du ständigt nya utmaningar vilket gör arbetet spännande, lärorikt, intressant och varierat. På Barnintensivvårdsavdelningen (BIVA) vårdas barn i behov av pediatrisk intensivvård. De flesta barn som kommer till oss är under ett år, även om vårt uppdrag omfattar barn upp till 18 års ålder. Tillsammans med Universitetssjukhuset i Lund delar vi på rikssjukvårdsuppdraget inom hjärtkirurgi, inkluderande hjärttransplantationer. En stor del av vår verksamhet omfattar därmed vård av hjärtsjuka barn. Förutom allmänmedicinska och allmänkirurgiska intensivvårdskrävande tillstånd, vårdas barn även i samband med infektion, onkologi, transplantation samt neurosjukvård.

Barnintensivvårdsavdelningen (BIVA) lägger stor vikt vid nya arbetssätt som skapar hög patientsäkerhet och en god arbetsmiljö. Exempel på nya arbetssätt är att vi har vårdnära Service (VnS) vilket innebär att arbetsuppgifter som inte är patientnära utförs av servicepersonal. Vi har även farmaceuter som bereder en stor del av alla läkemedel så att sjuksköterskan kan vara mer tillgänglig för patientnära arbete inne på rummen. Som barn-eller undersköterska vårdar du vanligtvis ett eller två barn tillsammans med en sjuksköterska.  En del av vår verksamhet finns på Barnintermediärvårdsavdelningen (BIMA) som är en del av BIVA. Till BIMA kommer barn från BIVA eller direkt från operation. BIMA är en stepdown-avdelning för barn som vårdats på BIVA under kortare eller längre tid. Här vårdas även barn med ett utökat övervakningsbehov i samband med postoperativ vård.

Mer information

Om dig som söker

För att kunna arbeta på Barnintensiven måste du vara utbildad barnsköterska/undersköterska. Vi tror att du som trivs på BIVA och BIMA är positiv, flexibel och har uppnått en personlig mognad. Du tycker om att arbeta självständigt, har god prioriteringsförmåga och ett intresse för medicinsk teknik.

Tjänsten är en visstidsanställning med goda möjlighet till en tillsvidareanställning.

Är du intresserad och vill du veta mer? Ta då en titt på vår film genom att klicka på länken och kontakta oss gärna för mer information.

Länk: https://youtu.be/aHDdsba09YE

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan

Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Undersköterska, vård- o specialavd. o mottagning hos Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU), Intensivvårdsavd Barn i Göteborg genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU), Intensivvårdsavd Barn
HR-servicecenter, Torggatan 1 A
43135 Mölndal

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Vårdenhetschef, Anna Karin Stephan031-343 45 32

Till webb­ansökan 

Mer information