Fysioterapeut välkomnas till Psykiatrimottagning Centrum!

2018-02-09

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Din nya arbetsplats?

Psykiatrimottagning Centrum är en allmänpsykiatrisk öppenvårdsmottagning inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 2, Psykiatri Affektiva.

Vår målgrupp är vuxna personer med depressions- och ångestsjukdomar, neuropsykiatriska tillstånd, personlighetssyndrom och svårare traumarelaterade tillstånd. Vårt upptagningsområde är centrala Göteborg och norra Hisingen. Mottagningen är belägen i ett vackert gammalt hus mitt emot Trädgårdsföreningen i centrala Göteborg, endast 5 minuter från Centralstationen.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

Den psykiatriska verksamheten vid Psykiatrimottagning Centrum vilar på tvärprofessionalitet och teamarbete är en naturlig del av vårt arbetssätt. Du kommer att tillsammans med andra yrkesgrupper såsom psykolog, sjuksköterska, kurator, arbetsterapeut, läkare och läkarsekreterare vara en del av detta teamarbete. Du kommer att arbeta i vårt affektiva team och som fysioterapeut svara för den yrkesspecifika kompetensen.

Alla yrkeskategorier på mottagningen samarbetar med berörda vårdgrannar, socialtjänst, försäkringskassa med flera och även med den psykiatriska slutenvården inom verksamhetsområde Affektiva där vi tillsammans bildar en vårdkedja. Alla yrkeskategorier utför nybesöksutredningar för det/de team man arbetar i, det vill säga genomför bedömningar utifrån de remisser som sändes in till mottagningen. Alla yrkesgrupper arbetar även med någonting som kallas för fast vårdkontakt, vilket innebär att vara patientens kontaktperson på mottagningen och samverka med de behandlande yrkesgrupper som patienten träffar.

På Psykiatrimottagning Centrum finns tre fysioterapitjänster och det finns därmed möjlighet till samverkan och erfarenhetsutbyte med andra fysioterapeuter specialiserade inom psykiatriområdet. Yrkesträffar för fysioterapeuter på andra öppenvårdsmottagningar i Göteborg anordnas cirka en gång per månad där vi arbetar med yrkesutveckling, handledning och fortbildningsfrågor. Goda utbildnings- och utvecklingsmöjligheter finns.

Mer information

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut och har ett särskilt intresse för att arbeta med patienter med ångest- och depressionstillstånd. Erfarenhet av kliniskt arbete inom psykiatrin är meriterande, liksom erfarenhet av att arbeta med patienter i grupp. Vi ser även positivt på om du har en vidareutbildning med kognitiv inriktning.

Vi önskar att du har relevant vidareutbildning inom psykiatrisk fysioterapi gärna med Basal Kroppskännedom (BK). Vi ser även positivt på om du har en terapiutbildning motsvarande steg 1. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi söker dig som har lätt för att anpassa sig till olika människor och situationer. Vidare har du ett intresse för patientgruppen med traumarelaterade tillstånd och affektiv problematik.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan

Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Fysioterapeut/Sjukgymnast hos Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatrimottagning Centrum i Göteborg genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatrimottagning Centrum
HR-servicecenter, Torggatan 1 A
43135 Mölndal

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Enhetschef, Peter Sandpeter.sand@vgregion.se

Till webb­ansökan 

Mer information