Sjuksköterskor till Lung- och mag/tarmavdelning i Helsingborg

2018-01-12

Gör skillnad. Varje dag.

Lung- och mag/tarmavdelningen tillhör verksamhetsområde (VO) Specialiserad medicin. 2018 flyttar vår avdelning till en nyrenoverad vinge med enkelrum till alla patienter. Satsningen med vår nya avdelning innebär att patienter inte längre kan placeras i korridoren, antalet vårdplatser ökar och att vi kommer att ha färre antal patienter per sjuksköterska. Vi går från åtta patienter till sex patienter per sjuksköterska.

Hos oss vårdas huvudsakligen patienter med kroniskt obstruktiv lungsjukdom, lungcancer, patienter med symptom och sjukdomar inom mag-tarmkanalen samt leversjukdomar. Vi är en enhet med gott arbetsklimat som värnar om varandra och har ett mycket gott samarbete. Totalt arbetar här cirka 40 medarbetare.

VO Specialiserad medicin är just nu inne i en spännande utvecklingsfas som vi kallar kvalitetsresan. Genom att fokusera på ständiga förbättringar arbetar vi för att skapa en effektivare, mer patientsäker verksamhet och en bättre arbetsmiljö. Vi har siktet inställt på att bli Sveriges bästa arbetsplats inom vården. Om du vill bidra med kompetens, engagemang och positiv energi är du välkommen att följa med på vår kvalitetsresa!

ARBETSUPPGIFTER

Vill du ha ett stimulerande och omväxlande arbete inom högteknologisk lung- och mag/tarm-sjukvård? Vi ser nu fram emot att hälsa fyra nya sjuksköterskor, varav tre dag- och en nattjänstgöring, välkomna till vår avdelning!

Du kommer att arbeta med vanligt förekommande uppgifter för en sjuksköterska. Vi arbetar ständigt med att utveckla vården och i ett pågående projekt testar vi att ha ett specifikt team som vårdplanerar patienterna och tar hand om all administration kring vårdplaneringen. Hos oss finns det stora möjligheter att påverka både arbetssättet och organisationen. I och med satsningen av våra nya lokaler kommer även arbetsgrupper att starta upp i början på 2018.

- Vi arbetar i team tillsammans med undersköterskor, sjukgymnaster och arbetsterapeuter. En undersköterska per pass har SVPL-ansvaret vad gäller vårdplaneringen och sjukgymnasten och arbetsterapeuten kontrollerar vilka behov patienter kommer att ha hemma och hur de förväntas klara sig när de väl kommit hem. Vårt ansvar som sjuksköterskor är det omvårdnadsmässiga och medicinska berättar Teuta Baci, sjuksköterska.

Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete där du får individuell bredvidgång, stöd i vardagen av handledarutbildad sjuksköterska samt goda utvecklingsmöjligheter inom två olika specialiteter.

- Jag började här i somras och blev direkt väl omhändertagen och känner mig redan nu som en del av gänget. Det är mycket skratt och vi har roligt vilket jag tror är speciellt viktigt när arbetet känns tungt. För den som börjar hos oss är inskolningstiden cirka fyra veckor för en nyutexaminerad och något mindre om du har lite erfarenhet. Det som är spännande hos oss är att du får lära dig två olika specialiteter redan från start! För att trivas hos oss tror jag det är viktigt att du är nyfiken, öppen och framförallt villig att lära dig nya saker. Det känns verkligen som att de satsar på oss sjuksköterskor här. För inte så länge sedan var vi på tvådagars internat med övernattning för att vidareutbilda oss. Att komma iväg på internat var verkligen givande, förutom att lära sig mer och utvecklas fick jag även en möjlighet att lära känna mina kollegor lite mer på tu man hand säger Teuta Baci, sjuksköterska.

Mer information

KVALIFIKATIONER

Du som söker är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård och med språkkunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i Svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Har du tidigare erfarenhet inom lung- och/eller gastrosjukvård är det meriterande. Vi är måna om att hitta rätt personer till tjänsterna och lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval och ser fram emot att läsa just din ansökan!

ÖVRIGT

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.

Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånevård Sund är en av Region Skånes fyra sjukvårdsförvaltningar. Utöver nedanstående sjukvårdsutbud, bedriver förvaltningen även forskning i egen regi och i samarbete med externa aktörer, där Medicinska fakulteten vid Lunds universitet är största samarbetsparten.

• De somatiska sjukvårdsverksamheterna består av ett akutsjukhus som bedrivs vid Helsingborgs lasarett och tre närsjukhus Lasarettet i Landskrona, Lasarettet Trelleborg och Ängelholms sjukhus.

• Hälsovalsverksamhet bedrivs inom primärvårdsnivå så som vårdcentraler, barnhälsovård och mödrahälsovård inom nordvästra Skåne, Landskrona/Svalöv och Trelleborg, Svedala och Vellinge.

• Psykiatri Skåne tillhandahåller en likvärdig psykiatri för alla medborgare i Region Skåne.

Utöver detta bedriver förvaltningen tre regionövergripande uppdrag:

• Psykiatri

• Centrum för primärvårdsforskning (CPF)

• Kompetenscentrum för primärvård (KCP)

På www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Sjuksköterska, grundutbildad hos Region Skåne, Skånevård Sund, somatisk sjukhusvård i Helsingborg genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Region Skåne, Skånevård Sund, somatisk sjukhusvård
Västra Storgatan 12
29189 KRISTIANSTAD

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Gun-Britt Holmqvist, Enhetschef042-406 16 74

Till webb­ansökan 

Mer information