Områdeschef

2018-01-12

Klinisk kemi/Laboratoriemedicin

Vi söker en områdeschef till klinisk kemi i Jönköping som med engagemang vill fortsätta att leda och utveckla verksamheten tillsammans med en mycket kompetent personalgrupp på cirka 50 medarbetare. Vi erbjuder dig ett intressant och utmanande ledaruppdrag i en utvecklingsintensiv verksamhet. Du får individuell introduktion och möjlighet till mentorskap samt ledarskapsutbildning. Varmt välkommen till oss!

Vi söker

Vi söker dig som har akademisk utbildning och erfarenhet av ledarskap. Dokumenterad erfarenhet av utvecklings- och förbättringsarbete, laboratorieutbildning eller motsvarande utbildning inom hälso- eller sjukvård är meriterande.

Körkort är krav då det förekommer resor inom Jönköpings län.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete i en modern och utvecklingsintensiv verksamhet. Hos oss finns stora möjligheter att utvecklas och du välkomnas till en sammanhållen och integrerad laboratorieverksamhet. Kombinationen av att ständigt arbeta med förbättringar, vilja och förmåga att tänka innovativt och att också våga prova ny teknik har gjort att vi är en verksamhet i framkant inom flera områden.

Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning inom din grundprofession. Uppdraget som områdeschef är ett förordnande. Tillträde mars 2018 eller enligt överenskommelse.

Det här får du arbeta med

Som områdeschef har du det operativa ansvaret för enhetens produktion vilket innebär personal- och ekonomiskt ansvar. Ditt ansvar är att verka för verksamhetens uppsatta mål. Arbetet innebär operativt och strategiskt arbete med personal, bemanning och produktion, både på kort och lång sikt. Du arbetar och stöttar verksamhetens förbättrings- och utvecklingsprojekt och fortsätter arbetet för en god arbetsmiljö. En biträdande områdeschef finns samt sedvanlig stöttning av HR-strateg och controller.

Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i laboratoriemedicins ledningsgrupp. Du deltar även i det länsövergripande arbetet tillsammans med övriga områdeschefer och medicinskt ansvarig inom klinisk kemi. Vidare har du ett nära samarbete med olika professioner inom laboratoriemedicin, kunder samt med leverantörer.

För att du ska trivas hos oss

Söker vi dig som fortsätter arbetet med att leda, motivera och förse medarbetarna med befogenheter och därigenom skapar engagemang och delaktighet. Du har förmågan att lyssna och kommunicera på ett tydligt sätt samt hanterar konflikter konstruktivt. Vidare är du van att säkerställa att information och beslut når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter.

För att klara de arbetsuppgifter som ingår har du förmågan att anpassa ditt ledarskap efter situation och är trygg och säker i din ledarroll. Du har förmåga att skilja på det personliga och professionella.

Din utgångspunkt är ett helhetsperspektiv och du ser till verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du agerar i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplan och mål. Att ha förmågan att se nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor och vara nytänkande värderar vi högt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Mer information

Detta värderar vi högt

Verksamheten arbetar för att ha korta och stabila svarstider med hög kvalitet.

För oss är allas delaktighet viktig. Våra medarbetare tar stort ansvar i verksamheten och driver utveckling och förbättringsarbeten.

Så här gör du om du är intresserad

Vid frågor är du välkommen att kontakta verksamhetschef Hanna Odén Poulsen tfn 070-2485947.

Facklig företrädare för Läkarföreningen Thorun Frennvall 010-2422441, Vårdförbundet Maya Toubia 0381-35270, Vision Annika Enander Lantz 010-2422383, Saco Gard Gansberg 010-2426962 och kommunal Elisabet Falkfors 010-2422373.

Sista ansökningsdag är 180202. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden så välkommen med din ansökan redan idag!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Laboratoriemedicin omfattar tio enheter fördelat på länets tre akutsjukhus och ett 30-tal laboratorier på vårdcentraler. Sammanlagt är vi cirka 320 som arbetar på olika platser i länet. Vi erbjuder en säker, tillgänglig och modern laboratoriediagnostik utifrån våra kunders behov. Trivsel på arbetet och ett bra arbetsklimat värderar vi högt.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Enhetschef, hälso- och sjukvård hos Region Jönköpings län i Jönköping genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Region Jönköpings län
Husargatan 4
55111 Jönköping

Till webb­ansökan 

Mer information