Enhetschef Psykiatrisk mottagning Kramfors

2018-02-09

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

.

Psykiatriska öppenvårdsmottagningen i Kramfors ansvarar för bedömning och behandling av vuxna patienter över 18 år med specialistpsykiatrisk problematik. Huvudsakligen rör det sig om planerade kontakter, men vi har även ett lokalt akutteam som tar emot akuta patientärenden dag- och kvällstid, alla dagar i veckan.

Vi är en liten allmänpsykiatrisk mottagning med samarbetsinriktad och erfaren personal med hög kompetens där vi gärna och ofta använder varandra internkonsultativt. Ett ständigt utvecklingsarbete pågår och vi tar till oss ny forskning och fokuserar på effektivare behandlingar. Vi har mycket internt samarbete kring patienterna, vilket medför att det är smidigt och lätt att skräddarsy individanpassade behandlingsinterventioner anpassade till patientens rehabilitering. Som exempel arbetar vi processinriktat med affektregleringsproblematik och neuropsykiatri. I det ingår gruppbehandlingar med fokus på affektreglering och det finns även ett DBT-team på mottagningen.

Vi ser gärna en ledare som är beredd att själv delta i patientarbetet på ett aktivt sätt och "coacha" övriga medarbetare i det dagliga arbetet. Du är kommunikativ och duktig på att skapa engagemang och delaktighet bland dina medarbetare för att nå gemensamma mål. Du ska i din roll som enhetschef leda enhetens utvecklings- och kvalitetsarbete samt medverka vid planering och uppföljning av verksamheten. Genom öppenhet och dialog driver du ett långsiktigt arbete och uppnår därigenom goda resultat. Som enhetschef är du direkt underställd verksamhetschefen och ingår i länsklinikens ledningsgrupp. Du har arbetsmiljö-, personal- och budgetansvar på enhetsnivå, men förväntas också ha en helhetssyn på klinikens verksamhet. Arbetet ställer krav på en god samverkan med andra enheter inom kliniken, verksamheter inom landstinget och andra samhällsaktörer.

Ett omfattande förändringsarbete pågår inom hela specialistsjukvården i Västernorrland och även inom Länsverksamheten Psykiatri. Det kan innebära att mottagningens och avdelningens nuvarande uppdrag kan komma att förändras. Det är därför viktigt att du är intresserad av att jobba med förändrings- och utvecklingsarbete och ser möjligheter att prova nya vägar att organisera vården på.

Vi söker dig som har lämplig högskoleutbildning, samt god kännedom om psykiatrisk vård och dess organisation. Du är öppen för att arbeta med verksamhetsutveckling och förändringsarbete, och meriterande är om du har tidigare erfarenhet av att var arbetsledare eller chef.

Som person har du goda ledaregenskaper och samarbetsförmåga. Du bör vara stresstålig och handlingskraftig, och intresserad av att arbeta i en miljö där det ständigt "händer" saker, och där det ofta krävs snabba beslut och akuta insatser. Det krävs att du har personlig mognad och väl utvecklad social och kommunikativ förmåga. Professionalism, engagemang, laganda, tillgänglighet och visioner inför framtiden präglar ditt arbetssätt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsform: Chefsförordnandet är tidsbegränsat under 4-6 år. Du får samtidigt en tillsvidareanställning vid kliniken i den egna yrkesprofessionen.

Mer information

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Enhetschef, hälso- och sjukvård hos Landstinget Västernorrland i Kramfors genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Landstinget Västernorrland
Storgatan 1
87185 Härnösand

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Kristina Mårtensson+4660181625kristina.martensson@lvn.se

Till webb­ansökan 

Mer information