Enhetschef till BB/Förlossning, Sunderby sjukhus

2018-02-09

Arbetsplats: BB/Förlossning Sunderby Sjukhus

Referensnummer: 194576

Om arbetsplatsen

Länsklinik Obstetrik och Gynekologi bedriver bred verksamhet inom både gynekologi och obstetrik på Norrbottens fem sjukhus. BB och förlossningsvården är koncentrerad till Gällivare och Sunderby sjukhus. Till verksamheten hör även BB-eftervård som bemannas med egen personal på hotell Vistet för nyförlösta på Sunderby sjukhus. Inom hela länskliniken arbetar upp emot 160 medarbetare.

Sedan juni 2016 är länskliniken HBTQ-certifierad vilket innebär att samtlig personal har fått gå en fördjupad utbildning med fokus på normer, jämställdhet och jämlikhet.

Läs mer om oss på www.norrbotten.se och www.bebisinorr.se

Arbetsuppgifter

Som enhetschef kommer du att ingå i ett delat ledarskap där du tillsammans med din enhetschefskollega ansvarar för BB/förlossning på Sunderby sjukhus. På enheten arbetar ca 70 medarbetare. Du kommer att ha det övergripande ansvaret för BB. Som enhetschef är du direkt underställd vårdchefen och ingår i länsklinikens ledningsgrupp.

Som enhetschef har du ett personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar med ansvar för att leda, organisera och utveckla både verksamheten och dina medarbetare. Du ansvarar för en god arbetsmiljö på enheten och för en god samverkan med interna och externa aktörer. Du leder verksamhetsutveckling enligt modern sjukvårdsledning där fokus ligger på ständiga förbättringar och medarbetarnas förändringskraft, du deltar även i puls- och förbättringsmöten på enheten.

Vi arbetar utifrån ett länsperspektiv vilket medför ett nära samarbete med övriga chefer i länskliniken samt med aktörer från andra berörda kliniker. Arbetet sker enligt gemensamt framtagna mål, prioriteringar och värderingar för kliniken.

Du ansvarar för att vården bedrivs med god kvalitet och hög patientsäkerhet på ett kostnadsmedvetet sätt.

Din bakgrund

Vi söker dig med förmåga och intresse för att leda, organisera och utveckla verksamheten. Då du kommer att ingå i ett delat ledarskap krävs en god kommunikativ- och samarbetsförmåga. Som person är du engagerad i ditt ledarskap med en vilja att se, inspirera och motivera dina medarbetare. Som chef ser du medarbetarna som din viktigaste resurs, du tar tillvara samt utvecklar varje individs kompetens och arbetsglädje.

Du har en positiv attityd till ditt uppdrag och arbetar i enlighet med beslut, uppsatta mål och riktlinjer. Som person är du resultatorienterad något som speglar ditt sätt att planera, prioritera och agera. Vi ser gärna att du har lätt för att skapa nya kontakter, att du är nytänkande och att du har ett kostadsmedvetet förhållningssätt.

Vi söker dig med för tjänsten relevant högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård, gärna barnmorske- eller sjuksköterskeexamen. Vi ser även gärna att du har tidigare erfarenhet av ledarskap, rekryteringsarbete och/eller erfarenhet av arbete vid liknande enheter. Du är van vid att kommunicera på svenska i både tal och skrift och du har goda kunskaper i Office paketet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Mer information

Anställningsfakta

Chefsuppdraget är ett tidsbegränsat förordnande under tre år med en grundanställning inom din profession på kliniken. Efter tre års chefsuppdrag finns möjlighet till förlängning av uppdraget. Tjänstgöring heltid, dagtid. Tjänsteresor förekommer. Tillträde eller enligt överenskommelse. Landstinget tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vill du veta mer?

Annika Johansson, Vårdchef, annika.b.johansson@norrbotten.se tel. 0920-282466

 

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annons.

Fackliga företrädare

VF, Elisabeth Lindblad, elisabeth.lindblad@vardforbundet.se tel. 0730-780398

Kommunal, Marianne Engberg, marianne.engberg@norrbotten.se tel. 070-392 86 52

Sista ansökningsdag är den: 2018-02-28

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Enhetschef, hälso- och sjukvård hos Region Norrbotten i Luleå genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Region Norrbotten
Robertsviksgatan 7
97189 Luleå

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Annika Johansson0920-282462Annika.B.Johansson@norrbotten.se

Till webb­ansökan 

Mer information