Sjuksköterska till Neurologimottagning i Lund

2018-02-09

Gör skillnad. Varje dag.

Neurologimottagningen i Lund är en stor specialistmottagning och våra diagnosgrupper är MS, epilepsi, neurologiska rörelse- och muskelsjukdomar, Parkinsons sjukdom, hjärntumörer, ALS och Huntingtonssjukdom. Verksamheten bygger på teamarbete mellan läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, rehabiliteringspersonal och sekreterare. Vi har också en enhet inom mottagningen som tar emot patienter som behöver akut dagvårdsbedömning eller utredning och ytterligare en enhet som ger planerad läkemedelsbehandling.

Utvecklingen inom neurologisk behandling går snabbt framåt och inom neurologi vid Skånes universitetssjukvård bedrivs mycket forskning. Nya riktlinjer utarbetas såväl nationellt som lokalt. Vi ser att behoven ökar gällande både läkemedelsbehandling, teambedömningar och rådgivning inom alla våra diagnosgrupper och söker därför ytterligare en sjuksköterska.

ARBETSUPPGIFTER

Vill du arbeta med hjärnans och nervsystemets sjukdomar? Vi söker en sjuksköterska som vill anta nya utmaningar på vår mottagning!

Som sjuksköterska arbetar du mycket självständigt med telefonrådgivning, bokning och planering av teamverksamhet och egen mottagning. Sjuksköterskorna som arbetar här på mottagningen har olika teamtillhörigheter och blir experter inom sitt/sina områden. Sjuksköterskan arbetar i nära samarbete med läkare och paramedicinare, men också med kontakter ut till primärvård och kommun. Du kommer att arbeta med patienter och närstående inom flera olika diagnosgrupper inom neurologin, som regelbundet besöker eller kontaktar vår mottagning.

Vi ser gärna att du har ett intresse av epilepsi och Huntingtons sjukdom då det är de funktionsområden som vi behöver förstärka. Vi arbetar också med att bygga upp ett närmare samarbete mellan öppenvård och slutenvård där vi kan följa patienten genom vården.

Region Skåne satsar på ökad kompetensutveckling för sjuksköterskor. Inom VO neurologi har vi intern kompetensutveckling med återkommande utbildningar inom de olika diagnoserna.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård och du får gärna ha några års arbetslivserfarenhet. Har du erfarenhet av mottagningsarbete är detta meriterade, likaså om du har erfarenhet av rådgivning och behandlingserfarenhet inom neurologi. Har du dessutom vana av att arbeta i Melior, Excell och PASIS ser vi det som en fördel.

Språkkunskaper i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav för tjänsten. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

För att lyckas i tjänsten ser vi att du har förmåga att arbeta självständigt på ett strukturerat sätt. Du är genuint intresserad av människor och av att ha långsiktiga kontakter med patienter och deras närstående. Vi tror också att du trivs med att samverka i team. Du är en person med personlig mognad och som är trygg i din yrkesroll. Vi ser gärna att du har framåtanda med intresse för utveckling och lärande.

Vi använder oss av löpande urval, så välkommen med din ansökan redan idag!

Mer information

ÖVRIGT

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.

Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånes universitetssjukvård (SUS) bildades den 1 juni 2013 och består av Skånes universitetssjukhus samt av den offentligt bedrivna primärvården i Malmö- och Lundområdet. Skånes universitetssjukhus omfattar sjukhusverksamheterna i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Förvaltningen har drygt 13 000 medarbetare och en omsättning om drygt 14 miljarder kronor. SUS erbjuder primärvård, länssjukvård och högspecialiserad vård, samtidigt som vi utbildar och bedriver avancerad forskning i nära samarbete med universitet och högskolor. Vi arbetar med respekt för människan och strävar alltid efter att vara bland de bästa.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Sjuksköterska, grundutbildad hos Region Skåne, Skånes universitetssjukvård, Sjukhus i Lund genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Region Skåne, Skånes universitetssjukvård, Sjukhus
Västra Storgatan 12
29189 KRISTIANSTAD

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Isabelle Segerhag, Enhetschef, mottagning046-17 14 40

Till webb­ansökan 

Mer information