Barnmorska till telefonrådgivning inom VO Kvinnosjukvård i Malmö

2018-02-09

Gör skillnad. Varje dag.

Vårdområde Kvinnosjukvård har cirka 650 anställda och vi bedriver gynekologisk och obstetrisk verksamhet på sjukhusen i Malmö och Lund. Tjänsten är placerad på Kvinnokliniken i Malmö.

ARBETSUPPGIFTER

Tror du att telefonrådgivning är tråkigt och enahanda? Vi som jobbar med det tycker tvärtom – det är ett stimulerande och varierat arbete med roliga arbetsuppgifter och dagliga utmaningar.

Vi får frågor om allt mellan himmel och jord, inte bara rent medicinskt utan sådant som kräver sunt förnuft, fantasi och praktiskt tänkande. Det är roligt att kunna ge god service och korrekta råd som förklarar och lugnar!

Våra patienter kan inte ringa direkt till någon av våra enheter på dagtid under vardagar utan alla samtal sköts av rådgivningen. Syftet är att avlasta avdelningar och mottagningar med telefonsamtal samt att patienten ska få prata med en professionell person som inte är stressad av pågående praktiskt arbete. Endast i undantagsfall kopplar vi samtal vidare. Detta kräver en omfattande kunskap om hur våra verksamheter är organiserade och hur vården fungerar. Rådgivningen bedömer vilka patienter som ska komma till våra akutmottagningar, hänvisar till andra vårdinstanser, bokar tider, journalför samt löser allehanda problem som dyker upp.

Är du nyfiken på tjänsten och vill veta mer får du gärna kontakta enhetschef Anna Siira, 040-33 12 95.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som är/har:

- Legitimerad barnmorska med behörighet att verka inom svensk sjukvård

- Arbetslivserfarenhet inom obstetrik

- Erfarenhet av telefonrådgivning och arbete inom gynekologi är mycket meriterande

- Språkkunskaper i svenska som lägst motsvarar nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3 eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Förutom de formella kvalifikationerna ovan lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. Vi vill att du är lösningsinriktad och har en humanistisk människosyn. Du ska ha god verbal förmåga och kunna förklara komplicerade frågor på ett konkret och begripligt sätt. Du ska ha förmåga göra kvalificerade medicinska bedömningar, att fatta självständiga beslut och ta ansvar för dem. Har du dessutom en trevlig telefonröst och humor är det bara positivt.

Om du känner att den praktiska, patientnära vården är något du är färdig med men ändå vill kunna nyttja din erfarenhet och kompetens för att hjälpa människor, tror vi att det här jobbet passar dig perfekt!

Du kommer att få en omfattande introduktion med genomgång av journal- och bokningssystem, rådgivningsmallar, lokaler, rutiner och bredvidgång i telefonin. Du får även hospitera på våra olika enheter. Under din handledning börjar du svara på samtal och när du sedan arbetar självständigt har du ständig tillgång till kollegor att rådfråga.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval - välkommen med din ansökan redan idag!

Mer information

ÖVRIGT

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.

Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånes universitetssjukvård (SUS) bildades den 1 juni 2013 och består av Skånes universitetssjukhus samt av den offentligt bedrivna primärvården i Malmö- och Lundområdet. Skånes universitetssjukhus omfattar sjukhusverksamheterna i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Förvaltningen har drygt 13 000 medarbetare och en omsättning om drygt 14 miljarder kronor. SUS erbjuder primärvård, länssjukvård och högspecialiserad vård, samtidigt som vi utbildar och bedriver avancerad forskning i nära samarbete med universitet och högskolor. Vi arbetar med respekt för människan och strävar alltid efter att vara bland de bästa.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Barnmorska hos Region Skåne, Skånes universitetssjukvård, Sjukhus i Malmö genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Region Skåne, Skånes universitetssjukvård, Sjukhus
Västra Storgatan 12
29189 KRISTIANSTAD

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Anna Siira, Enhetschef040-33 12 95

Till webb­ansökan 

Mer information