Fysioterapeut till Vårdcentralen Törnrosen i Malmö

2018-02-09

Gör skillnad. Varje dag.

Vårdcentralen Törnrosen har med stort engagemang anammat Hälsovalet och arbetar ständigt med att utveckla verksamheten så att den möter våra patienters behov. Förutom läkarmottagning, fysioterapi och arbetsterapi finns här även olika sjuksköterskeledda mottagningar inom rökavvänjning, astma/KOL, diabetes, hälsa- och livsstil, minne, , resevaccination med flera. Vi har även en rehabkoordinator samt psykologer och kurator på enheten. Totalt är vi cirka 35 anställda.

ARBETSUPPGIFTER

Till vårdcentralen kommer patienter i olika åldrar, vilket medför att du får möjlighet till ett varierande och stimulerande arbete. Vårdcentralen är belägen i ett mångkulturellt område, vilket också bidrar till en omväxlande och utvecklande arbetsmiljö. Som fysioterapeut/sjukgymnast hos oss kommer du att utföra sedvanliga arbetsuppgifter på en vårdcentral. Utöver detta bedriver fysioterapeuterna artrosskola och KOL-kurser. Vi har välfungerande specialmottagningar inom astma/KOL och uroterapi, samt nära samarbete med BVC. Nya initiativ på mottagningar och/eller samarbeten välkomnas. Vi har ett välfungerande interprofessionellt samarbete vid sjukskrivningsärenden, där patienten står i centrum. Här finns goda möjligheter att arbeta med utmaningar som levnadsvanor, hälsokunskap och förebyggande arbete.

Arbetet ställer höga krav på enskilt ansvarstagande, men du får gott stöd och handledning av erfarna kollegor. Som fysioterapeut/sjukgymnast har du ett nära samarbete med engagerad och kunnig personal, i en trivsam miljö. Regelbundna personalmöten och yrkesträffar gör att vi strävar efter gemensamma mål.

KVALIFIKATIONER

Du som söker tjänsten är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Tidigare erfarenhet av arbete på vårdcentral och att använda tolk i patientmöten samt kunskap i PMO är meriterande för tjänsten. Vidareutbildning inom MediYoga, stressrelaterad ohälsa, smärtproblematik, fördjupad kunskap inom manuell terapi och/eller träningsterapi är önskvärt.

Som person är du positiv, har god samarbetsförmåga, är flexibel samt trygg i att arbeta med patienter både i grupp och individuellt. Vidare ser vi gärna att du är ansvarstagande, har intresse för primärvård och självklart att du har ett gott bemötande vad gäller både kollegor och patienter.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Låter det som att du skulle passa hos oss? Välkommen med din ansökan!

Mer information

ÖVRIGT

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.

Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånes universitetssjukvård (SUS) bildades den 1 juni 2013 och består av Skånes universitetssjukhus samt av den offentligt bedrivna primärvården i Malmö- och Lundområdet. Skånes universitetssjukhus omfattar sjukhusverksamheterna i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Förvaltningen har drygt 13 000 medarbetare och en omsättning om drygt 14 miljarder kronor. SUS erbjuder primärvård, länssjukvård och högspecialiserad vård, samtidigt som vi utbildar och bedriver avancerad forskning i nära samarbete med universitet och högskolor. Vi arbetar med respekt för människan och strävar alltid efter att vara bland de bästa.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Fysioterapeut/Sjukgymnast hos Region Skåne, Skånes universitetssjukvård, Närvård i Malmö genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Region Skåne, Skånes universitetssjukvård, Närvård
Västra Storgatan 12
29189 KRISTIANSTAD

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Victoria Boklund, Verksamhetschef040- 623 48 84

Till webb­ansökan 

Mer information