Vikarierande kurator

2018-01-15

Om Praktikertjänst AB

Praktikertjänst är den största koncernen inom privat tandvård och hälso- och sjukvård i Sverige. Affärsmodellen är unik med 1 900 aktieägare som själva är verksamhetsansvariga på mottagningar runt om i landet. Aktieägarna är tandläkare, tandtekniker, tandhygienister, läkare, sjukgymnaster, psykoanalytiker/terapeuter, psykologer, sjuksköterskor, barnmorskor, logopeder, arbetsterapeuter, socionomer, kiropraktorer och dietister.

Omsättningen är cirka 10 miljarder kronor och antalet medarbetare ungefär 9 270. Inom koncernen ingår även femton dotterbolag.

Bättre vård för bättre liv

Om Vårdcentralen Stadsfjärden

Vårdcentralen Stadsfjärden är en populär vårdcentral med ca 16 600 listade patienter. Vi som arbetar tillsammans är ca 60 personer och rent geografiskt ligger vi ett stenkast från havet. I samtalsteamet ingår idag tre kuratorer och en psykoterapeut. För tillfället även en deltidsanställd kurator. I samtalsteamet har man kommit en bra bit på väg med sitt förändringsarbete som innebär kortare väntetider och breddat utbud av KBT-inriktade insatser.

Vi på vårdcentralen, är måna om att våra patienter ska få bästa möjliga bemötande och vård. Tillsammans jobbar vi hela tiden med att bli lite bättre. Våra delägare deltar aktivt i vården och det är därför nära till besluten.

Arbetsuppgifter

I primärvårdens uppdrag ingår att behandla lätta till medelsvåra depressions- och ångesttillstånd, stressrelaterad ohälsa, psykosocial ohälsa, smärtproblematik, krishantering och PTSD. Du kommer att ingå i vårdcentralens samtalsteam. Samtalsteamet utför kvalificerade bedömningar och behandlingar både i grupp, individuellt samt i föreläsningsform. I arbetet ingår också daglig telefonrådgivning samt att arbeta med förebyggande insatser. Vi deltar också i rehabprocessen för återgång i arbete. Vi samverkar med Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Socialtjänsten. Arbetsgruppen har regelbunden handledning.

Mer information

Övrig information

Det kan också vara aktuellt med en timanställning om man föredrar detta.

Kvalifikationer

Socionom eller beteendevetare med KBT steg 1 utbildning.

Erfarenhet av arbete inom primärvården, klinisk erfarenhet av självständig samtalsbehandling och erfarenhet av gruppbehandling är stor fördel. Vi lägger också stor vikt vid personliga egenskaper.

Personliga egenskaper

Vi ser gärna att du:

Är intresserad av att utveckla hur framtidens vårdcentral ska hantera psykosocial ohälsa.

Har lätt för att samarbeta med andra yrkesgrupper.

Är prestigelös i din yrkesroll.

Är intresserad och engagerad för att förändra arbetssättet i förhållande till vårdcentralens och samhällets utveckling.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Kurator hos Vårdcentralen Stadsfjärden i Nyköping genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Vårdcentralen Stadsfjärden
Gästabudsvägen 6
61131 Nyköping

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Åsa Sonesson0155-24 52 21asa.sonesson@ptj.se

Mer information