Behandlingsassistent till Nygården

2018-01-19

Division Social omsorg har det yttersta ansvaret för barn, ungdomar, vuxna och äldre som behöver stöd. Vårt arbete spelar en stor roll i många människors liv. Våra arbetsinsatser gör att samhället fungerar. Vi arbetar för att ha en helhetssyn där vi tar hänsyn till människors hela livssituation och i all verksamhet ska individens perspektiv beaktas.

ARBETSUPPGIFTER

Vi söker nu en behandlingsassistent till Nygården som är ett stöd- och motivationsboende för vuxna män och kvinnor med alkohol- och beroende problematik. Boendet har sammanlagt 20 platser och är bemannat dygnet runt. I arbetet som behandlingsassistent kommer du att delta i den dagliga verksamheten och utgöra ett stöd för de boende i deras vardag. Arbetsuppgifterna är varierande och innefattar bland annat samtal med de boende, social träning, ADL-träning etc. I arbetsuppgifterna ingår även att bistå vid kontakter med olika myndigheter, hälso- och sjukvården etc. Varje behandlingsassistent är kontaktperson för 4-5 boende och upprättar en genomförandeplan tillsammans med den boende utifrån den vårdplan som vi får från handläggaren som sedan följs upp. Vi dokumenterar i Journal digital.

Sammanfattningsvis kommer dina vanligt förekommande arbetsuppgifter bl.a. att vara:

• Stödja, coacha, samtala och vägleda i praktiska, sociala och kommunikativa sammanhang

• Skapa en meningsfull, fungerande och, i så stor utsträckning som möjligt, självständig vardag genom olika insatser och stöd

• Samarbeta med övriga professioner i teamet runt personen för att säkerställa en god och kvalitativ vård och omsorg

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har:

• en pågående eller avslutad utbildning på gymnasial eller högskolenivå inom vård & omsorg, inriktning psykiatri, socialt behandlingsarbete, behandlingsassistent eller beteendevetenskap.

• erfarenhet av arbete som behandlingsassistent inom missbruksvård eller psykiatri

• kunskaper om och intresse av att möta människor från olika kulturer och i utsatta situationer

• är engagerad, empatisk och har ett genomtänkt intresse för sociala frågor och samhällsförändringar

• god människosyn

• vilja att vara med och vidareutveckla enhetens verksamhet

• god datavana

• goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift

Mer information

• B-körkort

Det är meriterande om du har utbildning i MI och utbildning om våld i nära relation.

Som person är du lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt samt att du har en god empatisk förmåga och snabbt kan sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT

Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg - Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-10 10 29.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Behandlingsassistent/Socialpedagog hos Nyköpings kommun - Division Social Omsorg i Nyköping genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Nyköpings kommun - Division Social Omsorg
Ö Rundgatan 11
61133 Nyköping

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Annicka Dahlberg0155-45 75 65

Till webb­ansökan 

Mer information