Alkoholhandläggare

2018-01-15

Varje dag går cirka 1700 personer till arbetsplatsen Östhammars kommun för att leverera välfärd och utveckling så att vårt lokala samhälle kan fortsätta vara tryggt och attraktivt. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över.

ARBETSUPPGIFTER

Jobbet som alkoholhandläggare omfattar handläggning av ansökningar enligt Alkohollagen samt genomförande av tillsyn på restauranger och krogar. När du gör tillsyn gör du det ensam eller tillsammans med polis. Du kommer även genomföra tillsyn av livsmedel, folköl, tobak och läkemedel i samarbete med kollegorna. I jobbet ingår också att arbeta förebyggande, till exempel genom utbildningar i samverkan med andra kommuner. Samverkan sker även med myndigheter såsom Polis, Skatteverket, Räddningstjänsten och Länsstyrelsen. Din arbetstid inkluderar även kvällar och helger.

Vi är tio kollegor på Miljökontoret, varav livsmedeldelen består av tre personer där du är vår alkoholhandläggare. Vi tillhör Bygg- och Miljöförvaltningen som består av ca 25 medarbetare i blandade åldrar. Vi lägger stor vikt vid god sammanhållning och ett närvarande och stöttande ledarskap.

Merparten av den tillsyn du gör kommer ske under sommartid då vår turisttäta sommarstad Öregrund är som mest aktiv, något som kan vara både utmanande och roligt.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har akademisk examen inom naturvetenskap, hälsa- och sjukvård eller samhällsvetenskap. Arbetslivserfarenhet av myndighetsutövning som till exempel polis, socialsekreterare, sjuksköterska, livsmedelsinspektör eller liknande är en förutsättning för att hantera jobbet. Har du dessutom erfarenhet av handläggning och ekonomisk granskning ser vi det som meriterande. Även kunskap om tillsyn av dricksvatten är meriterande medan B-körkort är ett krav då vår kommun består av fem tätorter.

Som person är du trygg och mogen att hantera alla slags personligheter och miljöer. Du kan fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera på dem även om det är obekväma beslut som du tvingas argumentera för. Du är klarsynt och visar omdöme även under press och lägger stor vikt vid noggrannhet och att leva upp till mål och kvalitet. Vidare tar du initiativ och kan driva ditt eget arbete framåt, men även initiera samarbete när det finns behov.

Urval sker löpande, så sänd oss din ansökan så snart du har möjlighet.

Mer information

ÖVRIGT

I den här rekryteringen har vi valt vilka kanaler vi vill synas i och undanber oss därför ytterligare erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp.

När du söker jobb hos oss ber vi dig söka digitalt för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan.

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan digitalt kan du skicka din ansökan märkt med referensnummer till:

Östhammars kommun

Lednings- och verksamhetsstöd

Box 66

742 21 Östhammar

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Livsmedelsinspektör hos Östhammar kommun, Bygg- och miljöförvaltningen i Östhammar genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Östhammar kommun, Bygg- och miljöförvaltningen
Box 66
74221 Östhammar

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Johan Nilsson0173-861 36

Till webb­ansökan 

Mer information