Bröstradiolog till Västmanlands sjukhus Västerås

2019-07-08

Vill du bli vår femte bröstradiolog?

Vi på mammografin inom Bröstenheten i Västerås söker en självgående bröstradiolog eller alternativt dig som är utbildad specialist i radiologi eller bild och funktionsmedicin med intresset för att bli bröstradiolog i framtiden.

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

Arbetsuppgifter

Som bröstradiolog hos oss är du en av fem bröstradiologer som:

• Granskar mammografiundersökningar från både screening och klinisk verksamhet

• Genomför fördjupade utredningar med tomosyntes och kontrastförstärkt mammografi samt ultraljud och punktioner/biopsier med ultraljud eller stereotaxi

• Granskar MR-bröst och utför MR-ledda biopsier

• Håller den multidisciplinära konferensen

• Deltar i enhetens utveckling och i vår utbildning av framtida bröstradiologer men även av passerande lärarkollegor under AT och ST från både den egna kliniken och angränsande kliniker samt sjuksköterskor

 

Om arbetsplatsen

Röntgenkliniken är länsövergripande verksamhet och utför akut samt planerad röntgenverksamhet. Hela kliniken är digitaliserad och hanterar sedvanliga röntgenundersökningar inom uro-gastro, skelett, datortomografi, mammografi, ultraljud, intervention och MR. På kliniken arbetar 180 engagerade medarbetare.

Vi är en regioncentraliserad bröstenhet med både bröstradiologi och bröstkirurgi i samma lokaler vilket ger oss väldigt många fördelar, exempelvis korta ledtider. Ett aktivt samarbete mellan radiologi och kirurgi har också gjort att vi har det lägsta antalet reoperationer (4%) i nationell jämförelse. Vi jobbar aktivt och innovativt med att lösa vårt uppdrag vilket också uppmärksammats i vår omgivning. På bröstenheten har vi helt ny mammografiutrustning.

Vi utför 2800 kliniska utredningar och 24500 screening per år med lite drygt 2,4% selektioner och en deltagarfrekvens på 85 % under 2018. Dessutom genomför vi 1800 kontroller med avseende på hereditet och cancerkontroller. Vi utför årligen ca 300 MR-bröst som granskas av bröstradiologen. Idag är vi 20 medarbetare på mammografin.

 

Kvalifikationer

Du som söker är i första hand specialist i radiologi eller bild och funktionsmedicin (med ett svenskt bevis om specialistkompetens) och har gedigen erfarenhet av bröstradiologi. Det är meriterande är om du har mer än fem års erfarenhet av bröstradiologi eller motsvarande. Du har bred kunskap inom mammografi, bröstultraljud, ultraljudsledda- och stereotaktiska punktioner, biopsier (inklusive vakuumbiopsier samt MR-bröst). Har du kunskap om automatiserat bröstultraljud ser vi det som ett plus. 

Alternativt så söker vi också dig i den här rekryteringen som har ett genuint intresse för att bli bröstradiolog i framtiden och som är utbildad specialist i radiologi eller bild och funktionsmedicin (med ett svenskt bevis om specialistkompetens). 

Vi ser att du är en trygg och stabil person med god självinsikt. Du är självgående och professionell i din yrkesroll och har ett gott kliniskt omdöme och en värdegrund där en humanistisk människosyn genomsyrar ditt agerande i arbetet. Du ser det som självklart att ta ansvar för utbildning av framtida bröstradiologer och övrig personal och du har förmåga att leda och handleda andra genom ett respektfullt och positivt förhållningssätt. Du arbetar i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplaner, mål, policyer, riktlinjer och gällande lagstiftning.

Mer information

 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid men det finns möjlighet till att arbeta deltid.

Tillträde enligt överenskommelse. 

I den här rekryteringen läggs stor vid personlig lämplighet och adekvata kunskaper i det svenska språket. 

 

Välkommen med din ansökan senast 28 juli 2019.

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Specialistläkare hos Region Västmanland i Västerås genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Region Västmanland
Region Västmanland Ingång 4
72189 Västerås

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Jonas Cederberg, Verksamhetschef021-17 51 93, 072-153 09 18

Till webb­ansökan 

Mer information