Hjälpmedelskonsulent sökes till Hjälpmedelscentrum

Publiceringsdatum: 2021-07-22

Är du nytänkande och tycker om att driva egna processer? Då ska du söka tjänsten som Hjälpmedelskonsulent hos oss! Hos oss får du möjligheten att lyfta fram framtidens hjälpmedel och är ansiktet utåt till förskrivare och kunder.

Arbetsuppgifter

Som hjälpmedelskonsulent hos oss ansvarar du för ett produktområde tillsammans med kollegor från övriga funktioner inom Hjälpmedelscentrum såsom tekniker, inköpare, lager samt upphandlingsansvarig. Tillsammans så arbetar ni för att Hallandsinvånare får rätt hjälpmedel var de än bor i länet.

Du utvecklar hjälpmedelssortimentet på ett nytänkande sätt för att lyfta fram framtidens hjälpmedel, där en del består av upphandlingsarbete. Du arbetar med vårdriktlinjeprocessen som styr vilka hjälpmedel som kan förskrivas i Halland och har en god dialog med förskrivare samt kunder då du är ett naturligt ansikte utåt. Genom omvärldsbevakning och sortimentskännedom stödjer du förskrivare med servicekänsla och kvalitet i deras förskrivningsprocess genom rådgivning, konsultation, utprovningar samt anordnar utbildningar.

Som grund i ditt arbete har du en yrkeskompetens och ett intresse för helheten där du arbetar utifrån Hälso- och sjukvårdens etiska plattform med ett hälsoekonomiskt perspektiv.

Om arbetsplatsen

Hjälpmedelscentrum (HMC) Region Halland består av cirka 80 medarbetare och är Regionenens och kommunernas service- och specialistenhet för funktionshindrades hjälpmedel. Vi är en intäktsfinansierad verksamhet som arbetar länsövergripande med såväl utbildning/information, konsultation, inköp, lagerhållning samt teknisk service av dessa hjälpmedel. Hjälpmedelscentrum hyr ut eller säljer dessa produkter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut eller fysioterapeut som gärna har en bred klinisk erfarenhet. Du behöver ha B-körkort då du reser i tjänsten. 

I ditt arbete är datorn ett av dina främsta arbetsverktyg och du behöver därför ha datavana samt ett intresse för digitalteknik som kan underlätta arbetet. Har du även tidigare erfarenhet av datorsystemen Sesam och VAS så är det meriterande. 

För att säkerställa en god och säker kommunikation med kollegor, förskrivare och kunder och övriga kontakter ställer vi krav på goda kunskaper i svenska språket, tal som skrift. Det är meriterande om du har övriga språkkunskaper. 

Som person är du självgående och kan driva egna processer. Du är lugn och tillmötesgående i ditt bemötande och har en vilja samt förmåga att hjälpa andra och bidra till att hitta lösningar. Du kan kommunicera på ett tydligt sätt och har förståelse för att andra tar till sig kunskap på olika sätt. 

Du har en helhetssyn och förstår din roll i verksamheten. Du är strategisk och kan se sakers långsiktiga betydelse. Detta samtidigt som du är kreativ och ofta kommer med nya idéer och angreppssätt. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. Klicka https://www.regionhalland.se/jobb-och-karriar/att-jobba-i-region-halland/formaner-for-dig-som-anstalld/ för att läsa mer om de förmåner vi kan erbjuda dig som anställd. 

Om Region Halland

Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Vill du veta mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision? Klicka här

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
OmfattningTills vidare
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeArbetsterapeut

Ansökan

REGION HALLAND söker en person till denna tjänst som arbetsterapeut med placerings i Halmstad. Om det låter intressant att arbeta som arbetsterapeut hos REGION HALLAND skickar du in din ansökan senast 2021-08-15.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Distriktsläkare sökes till vårdcentral i Partille

Medipart AB söker en person till tjänsten som specialistläkare i Partille.

2021-04-18

Mer info

Sjuksköterska sökes till vårdcentral i centrala Partille

Medipart AB söker en person till tjänsten som sjuksköterska, grundutbildad i Partille.

2021-04-13

Mer info

Distriktssköterska sökes till vårdcentral i centrala Partille

Medipart AB söker en person till tjänsten som distriktssköterska i Partille.

2021-04-10

Mer info