Sjuksköterska till behandlingsmottagning, Onkologiska kliniken

Publiceringsdatum: 2023-03-18

Onkologiska kliniken vid Universitetssjukhuset i Linköping har ett övergripande ansvar för cancerbehandlingar i Sydöstra sjukvårdsregionen.

Verksamheten är organiserad i öppenvård samt strålbehandling där patienter med allmänonkologiska och gynonkologiska diagnoser erhåller behandling. Vi har även ett nära samarbete med cancer- och lungsjukvårdsenheten där våra patienter vårdas inneliggande vid behov.

Vid onkologiska klinikens behandlingsmottagning, som är en del av klinikens öppenvård, ges poliklinisk behandling med cytostatika, immunterapi, antikroppar och målsökande behandling. Patienterna är således inte inneliggande utan kan gå hem samma dag. Sjuksköterskor och undersköterskor arbetar diagnosinriktat tillsammans med klinikens läkare.

Vi har också en mottagning inom öppenvården där nybesök och återbesök sker samt vår kliniska prövningsenhet där forskningssjuksköterskor företrädesvis arbetar med kliniska läkemedels-prövningar. På kliniken arbetar även fysioterapeuter, dietister och kuratorer.

Arbetsbeskrivning

Som sjuksköterska på onkologens behandlingsmottagning får du följa patienten under hela dennes behandlingsperiod, både vid botande och vid symtomlindrande behandling. Du arbetar självständigt som kontaktsjuksköterska till dina patienter som du på så sätt får en nära relation med. Du ansvarar för att planera och administrera dina patienters behandlingar, planera uppföljningar, röntgen med mera och du får snabbt utveckla din förmåga att göra egna kliniska bedömningar.

Till behandlingsmottagningen kommer även patienter med svåra eller allvarliga biverkningar efter given behandling och dessa kräver oftast en akut bedömning och ett snabbt omhändertagande. Till arbetet hör även till exempel blodtransfusioner, ascites- och pleuratappningar samt andra akuta insatser.

Arbetsgruppen är indelad i 3 olika sektioner baserat på diagnos. Du arbetar i nära samarbete med dina kollegor samt klinikens diagnosspecifika läkare. 

Vår verksamhet växer hela tiden och vi behöver fylla på vår personalstyrka. Vi söker därför dig som vill bli en del av vårt fantastiska team! Anställningen är på onkologiska kliniken med placering på vår behandlingsmottagning. Behandlingsmottagningen är öppen dagtid måndag till fredag.

Utbildning och erfarenhet

Du är legitimerad sjuksköterska, gärna med några års erfarenhet.

Personliga egenskaper

Som person är du empatisk, självgående och har ett strukturerat arbetssätt. Du arbetar självständigt, är trygg, stabil och tar ansvar för dina uppgifter. Du har förmågan att planera och prioritera ditt arbete samt bibehålla ditt lugn i stressiga situationer.

Som person har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt och ser möjligheterna i förändringar. Du är lyhörd och har en god samarbetsförmåga då jobbet innebär många kontaktytor. Du bidrar till trivsel på arbetsplatsen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan och anställning

Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.

Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Om jobbet

Antal tjänster4
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnREGION ÖSTERGÖTLAND
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2321000040
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeSjuksköterska, grundutbildad
YrkesområdeHälso- och sjukvård

Ansökan

REGION ÖSTERGÖTLAND söker fyra personer till denna tjänst som sjuksköterska, grundutbildad med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som sjuksköterska, grundutbildad hos REGION ÖSTERGÖTLAND skickar du in din ansökan senast 2023-04-09.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Sjuksköterska till Hand- och plastikkirurgiska kliniken

REGION ÖSTERGÖTLAND söker en person till tjänsten som sjuksköterska, grundutbildad i Linköping.

2023-03-24

Mer info

Sjuksköterska till Avd. 23 för nattjänst, Psykiatriska kliniken i Varberg

REGION HALLAND söker en person till tjänsten som sjuksköterska, grundutbildad i Varberg.

2023-03-23

Mer info

Operationssjuksköterska till Urologiska kliniken

REGION ÖREBRO LÄN söker en person till tjänsten som operationssjuksköterska i Örebro.

2023-03-24

Mer info