Timvikarie till vård och omsorg samt LSS

Publiceringsdatum: 2021-07-22

Svalövs kommun – med ett strategiskt läge inom familjen Helsingborg – erbjuder närhet, optimism och ett gynnsamt klimat för arbete och liv, samt goda förutsättningar för ett dynamiskt företagande. Bra kommunikationer gör det lätt att arbetspendla. Här bor ca 14 300 invånare.

På bemanningsenheten arbetar vi med att bemanna vid korttidsfrånvaro ute i verksamheterna inom vård och omsorg samt LSS. Är du en person som bryr dig om andra, är serviceinriktad och ser allas lika värde? Har du ett genuint intresse av människor och vill underlätta vardagen för någon annan? Då kan det vara dig vi söker!

Vi har kontinuerligt ett behov av att fylla på med timvikarier i vår verksamhet då det snabbt kan uppstå ett ökat behov av arbetskraft. Därför söker vi nu nya timvikarier som är redo att arbeta vid uppkommande behov.

ARBETSUPPGIFTER

Arbetsuppgifterna varierar beroende på vilken verksamhet du arbetar i. Nedan kan du läsa om de verksamheter vi bemannar inom. I din ansökan kommer du att få ange vilka områden du kan tänka dig att arbeta inom. Läs noga och se vad som passar dig bäst.

Särskilt boende

På särskilt boende (äldreboende) har brukarna tillgång till service och omvårdnad dygnet runt. Här arbetar du med att utföra omvårdnads- och serviceinsatser utifrån brukarnas behov. Du ger brukarna stöd i att klara sin vardag, såsom exempelvis hjälp med personlig omvårdnad, städ, social kontakt och aktiviteter. I arbetsuppgifterna ingår även dokumentation samt att utföra delegerade hälso- och sjukvårdsuppgifter.

Hemvård

Inom hemvården arbetar du i kundens bostad där insatserna kan vara allt från städ, sällskap på promenader, matlagning, hjälp med medicin och personlig hygien. Arbetet är för det mesta självständigt men det kan uppstå dubbelbemanning.

LSS - Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade

Inom LSS skapar du förutsättningar för personer med intellektuella- och/eller fysiska funktionsnedsättningar att delta på lika villkor i samhället. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av omvårdnad, personlig hygien, städ, sociala kontakter och aktiviteter.

Personlig assistans

Som personlig assistent arbetar du i brukarens hem. Du ger stöd och service efter brukarens individuella behov och önskemål. Du fungerar som brukarens förlängda arm och assisterar i det dagliga livet. Du utför vardagsnära, planerade stödinsatser och aktiviteter tillsammans med brukaren. I arbetsuppgifterna ingår också rehabilitering, IT-baserad dokumentation och administration samt delegerade hälso- och sjukvårdsuppgifter.

KVALIFIKATIONER

De gemensamma kvalifikationerna för samtliga fyra verksamheter är:

 • Du ska ha fyllt 18 år.
 • Du ska ha möjlighet att arbeta på oregelbundna arbetstider under dag, kväll och natt, både vardagar och helger.
 • Du ska kunna uttrycka dig väl på svenska, både i tal och skrift.
 • Det är meriterande om du har godkänd eller pågående utbildning inom omvårdnad eller annan utbildning som kan vara relevant för tjänsten.
 • Erfarenhet av liknande arbete är meriterande.

Nedan beskrivs specifika kvalifikationer för de olika verksamheterna:

Särskilt boende

 • Du har en positiv inställning i nya möten med människor och är lyhörd för deras behov.
 • Arbetet ställer höga krav på ett gott samarbete med kollegor, brukare, anhöriga och chefer.
 • Omvårdnad är en stor del av arbetet - du måste vara okej med att hjälpa till med personlig hygien exempelvis toalettbesök och dusch.
 • B-körkort är meriterande.

Hemvård

 • Viktigt att vara stresstålig och duktig på att ta egna initiativ.
 • Krav på B-körkort.
 • Krav på att du kan cykla.

LSS - Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade

 • Vissa verksamheter/boenden kräver körkort och att du kan cykla.
 • Vissa verksamheter kräver erfarenhet av utåtagerande beteende samt erfarenhet inom LSS.

Personlig assistans

 • Genuint intresse av att hjälpa personer med stort omvårdnadsbehov.
 • Körkort är meriterande och i vissa grupper är körkort ett krav p.g.a. att det saknas kollektivtrafik i anslutning till arbetsplatsen.
 • Personkemin mellan brukare och assistent är nyckeln och det är därför viktigt om du är flexibel och öppen i ditt förhållningssätt.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

ÖVRIGT

Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. En ansökan till Svalövs kommun är en allmän handling.

Användaren samtycker till och godkänner att Visma hanterar personuppgifter i enlighet med Vismas Policy om Personuppgifter och Cookies.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken.

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771-693 693.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför all kontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidDeltid
Omfattning3 månader – upp till 6 månader
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeVårdbiträde

Ansökan

Svalövs kommun söker fem personer till denna tjänst som vårdbiträde med placerings i Svalöv. Om det låter intressant att arbeta som vårdbiträde hos Svalövs kommun skickar du in din ansökan senast 2021-08-06.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Timvikarier till vård och omsorg samt LSS

Svalövs kommun söker tio personer till tjänsten som vårdbiträde i Svalöv.

2021-06-11

Mer info

Semestervikarier till vård och omsorgsboende samt LSS boende

Ljusnarsbergs kommun söker femton personer till tjänsten som vårdbiträde i Ljusnarsberg.

2021-02-10

Mer info

Timvikarier till Vård och omsorg & LSS

Svalövs kommun söker femton personer till tjänsten som vårdbiträde i Svalöv.

2021-04-30

Mer info