Barnsjuksköterska inom diabetesvård till Barn- och ungdomsmedicinmottagning

Publiceringsdatum: 2024-06-20

Vill du arbeta inom hälso- och sjukvård-branschen? Vill du ta steget att arbeta som barnsjuksköterska hos REGION SKÅNE? Nu har du möjligheten. REGION SKÅNE söker en medarbetare på heltid som vill arbeta tills vidare. Kan det vara du?

Om du redan bor i närheten av Helsingborg, är det här din chans att söka ett spännande jobb REGION SKÅNE söker efter fler duktiga individer som vill arbeta som barnsjuksköterska. De har just nu ett ledigt jobb som barnsjuksköterska som kan vara av intresse för dig. Bli en del av REGION SKÅNE genom att ansöka till jobbet som barnsjuksköterska senast söndag den elfte augusti 2024.


Jobbannons

Gör skillnad. Varje dag.

Vi på barn- och ungdomsmedicinmottagningen Helsingborg söker nu en ny kollega! En barnsjuksköterska med ett gott bemötande som tycker om att arbeta såväl självständigt som i team.

Barn- och ungdomssjukvården på Helsingborgs lasarett består av Barn- och ungdomsmedicinsk akutmottagning, Slutenvårdsavdelning för barn- och unga, Neonatalavdelning, Dagsjukvårsenhet och tidsbeställda Barn- och ungdomsmedicinska mottagningar i Helsingborg, Ängelholm och Landskrona. Totalt är vi cirka 300 medarbetare inom olika yrkeskategorier.

Barn- och ungdomsmedicinmottagningen Helsingborg är en öppenvårdsmottagning för barn och ungdomar upp till 18 års ålder. Vi välkomnar patienter inom många olika vårdprocesser såsom diabetes, astma, allergi, neurologi och obesitas. De flesta av våra patienter har kroniska sjukdomar men besöken kan i vissa fall även handla om att patienten kommer på remissför bedömning från andra vårdgivare. Hos oss arbetar idag läkare, barnsjuksköterskor, undersköterskor, dietister, kuratorer, psykologer och administrativ personal. Vi har öppet dagtid, måndag till fredag.

ARBETSUPPGIFTER

Nu välkomnar vi dig som vill arbeta med barn och unga på Barn- och ungdomsmedicinmottagningen i Helsingborg!

Vi kan även tänka oss att denna befattning kan vara en kombinerad tjänst med 50% tjänstgöring på någon enhet i dygnetruntvården inom verksamhetsområdet.

Som barnsjuksköterska med inriktning mot diabetesvård arbetar du med egen tidsbeställd patientmottagning såväl som mottagning ihop med läkare och andra yrkeskategorier som till exempel dietist. Patientbesök kan även ske digitalt. Ett nära samarbete med patienten såväl som med patientens familj och anhöriga är av största vikt. Ibland behövs kontakt tas även med patientens förskola och skola för att få patientens tillvaro där att fungera optimalt. Inom denna patientgrupp med en kronisk sjukdom är det ofta långa vårdkontakter som löper från insjuknandet till patienten remitteras över till vuxensjukvården. Telefonrådgivning och hantering av patientärenden via 1177 Vårdguiden är också en del av arbetsdagen. Att ha ett intresse för medicinsk teknik är bra då de flesta patienter använder sig av medicintekniska produkter som kontinuerlig blodsockermätning exempelvis.

Du kommer att arbeta i nära samarbete med en annan barndiabtessjuksköterska.

Som ny medarbetare hos oss får du en introduktion anpassad utifrån just din kompetens och dina tidigare erfarenheter.

KVALIFIKATIONER

Vi välkomnar dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård samt har adekvat vidareutbildning inom barn- och ungdomssjukvård. Därtill har du språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala samt erfarenhet av arbete inom barn- och ungdomssjukvård. Vi ser det som meriterande om du har utbildning inom diabetesvård för barn och unga och/eller erfarenhet av mottagningsarbete inom området samt kunskap i Melior och PASiS.

För att trivas i rollen och hos oss är det viktigt att du är bekväm med att arbeta såväl självständigt som i tvärprofessionella team. Vidare har du ett flexibelt förhållningssätt, en god kommunikativ förmåga och ett gott bemötande mot såväl patienter som kollegor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke-och belastningsregistret.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Eventuell intervju kommer ske företrädesvis under vecka 3132.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT

Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Helsingborgs lasarett är en mångsidig arbetsplats med puls. Här bedriver vi akutsjukvård och specialistsjukvård dygnet runt. De flesta medicinska specialiteterna är representerade och det finns både intensivvård, förlossning och neonatalvård. Vi har även verksamhet på sjukhusen i Ängelholm och Landskrona. I Ängelholm utför vi en stor del av våra planerade operationer.

Vi är en lärande organisation i ständig utveckling. Hos oss får du goda möjlighet att växa och bredda ditt perspektiv i tvärprofessionella samarbeten med kollegor från olika verksamheter. Möjligheterna att kombinera forskning med kliniskt arbete är mycket goda och spännande forskningsprojekt bedrivs inom flera områden. Vi har ett omfattande utbildningsuppdrag, hos oss genomgår många av morgondagens kollegor sin kliniska utbildning.

https://www.skane.se/ledigajobb kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnREGION SKÅNE
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2321000255
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeBarnsjuksköterska
YrkesområdeHälso- och sjukvård

Ansökan

REGION SKÅNE söker en person till denna tjänst som barnsjuksköterska med placerings i Helsingborg. Om det låter intressant att arbeta som barnsjuksköterska hos REGION SKÅNE skickar du in din ansökan senast 2024-08-11.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Barnsjuksköterska till Barn- och ungdomsmedicinmottagning Ystad

REGION SKÅNE söker en person till tjänsten som barnsjuksköterska i Ystad.

2024-07-08

Mer info

Diabetessjuksköterska till Barn- och ungdomsmedicinmottagning Ystad

REGION SKÅNE söker en person till tjänsten som sjuksköterska, grundutbildad i Ystad.

2024-07-08

Mer info

Almia söker specialist inom barn- och ungdomspsykiatri till psykiatri Karl

Almia AB söker en person till tjänsten som specialistläkare i Karlstad.

2024-07-11

Mer info